Гальмівні рідини DOT-4 VAMP. Переваги

Гальмівні рідини DOT-4 VAMP. Переваги

Гальмівні рідини від Черкаського заводу автохімії перевірені роками і мільйонами автовласників. Призначені для застосування у всіх дискових і барабанних гальмівних системах, а також для систем зчеплень легкових і вантажних автомобілів.

Гальмівна система – одна з найбільш важливих систем, що впливають на безпечність експлуатації автомобіля. Для ефективної роботи гальмівної системи велику увагу необхідно приділяти гальмівній рідини, вибір якої багато в чому залежить від виду гальмівних механізмів, режиму їх роботи, від матеріалів деталей.

Гальмівні рідини DOT-4 VAMP – це композиція гліколевих спиртів і ефірів з додаванням висококиплячих, пластифікуючих, антикорозійних присадок.

Гальмівні рідини DOT-4 VAMP містять комплекс захисту гумових компонентів D-4 PROTECT, котрий попереджує передчасний знос гумових компонентів. Завдяки використанню антикорозійних присадок гальмівна рідина сумісна з усіма видами гумових матеріалів, застосовуваними для виготовлення деталей гальмівної системи. Так, при тривалому контакті з гумовими манжетами можливе проникнення молекул рідини в гуму, а інгредієнтів гуми – в гальмівну рідину. Залежно від того, який процес буде переважати, буде відбуватися або розбухання, або усадка гуми, що може призвести до порушення роботи гальмівної системи. Також гальмівні рідини інертні до металевих деталей системи.

Необхідно відзначити низьку корозійну активність рідин, що забезпечується наявністю в складі антиоксидантного комплексу antiОxy, який нейтралізує вологу, що потрапляє в гальмівну рідину. В складі комплексу є аміни, котрі забезпечують антиоксиданту дію.

Гальмівні рідини відрізняються гігроскопічністю – це здатність поглинати воду з навколишнього середовища. Потрапляння вологи до складу гальмівної рідини може відбуватися з різних причин. Наприклад, в більшості гідравлічних гальмівних систем в пробці бачка для гальмівної рідини є отвір, що сполучається з атмосферою, через який і може потрапляти волога. Однак гігроскопічність, має і свої позитивні сторони. Наявність антиоксидатного комплексу має захищати гальмівні системи, сполучені з атмосферою, від появи в них води у вільному стані, хімічно пов'язуючи її, що перешкоджає утворенню пароповітряних пробок в інтервалі робочих температур.

У зв'язку з властивістю рідини поглинати вологу при тестуванні гальмівних рідин поряд з температурою кипіння «сухої» рідини визначають температуру кипіння «зволоженої», що містить 3,5% води. Температура кипіння останньої побічно характеризує температуру, при якій гальмівна рідина буде «закипати через тривалий термін роботи в гідроприводі гальм автомобіля. Стабільність фізико-хімічних властивостей повинна запобігати розшаруванню, спінюванню і випаданню опадів у рідини як при роботі, так і зберіганні.

ПЕРЕВАГИ ГАЛЬМІВНИХ РІДИН

  • Висока температура кипіння як сухої так і зволоженої рідини.
  • Стабільність в’язкісно-температурних властивостей в широкому діапазоні.
  • Низька температура замерзання.
  • Забезпечують високу ефективність гальмування в екстремальних умовах.
16.09.2020