Як правильно користуватися антисептиками

Як правильно користуватися антисептиками

Дезінфекція рук – це не вибір, а головне правило безпеки для зменшення ризику поширення коронавірусной інфекції. Важливо пам'ятати, що бактерії і віруси можуть бути на шкірі рук: при рукостисканні, контакті з поручнями громадського транспорту, телефоном, кнопками ліфта і домофона, дверними ручками, грошима та ін. Щоб попередити захворювання потрібно регулярно і правильно мити руки з милом або обробляти спиртовмісним антисептиком.

Для миття рук підходять всі види мила. Наносити мило потрібно ретельно, повністю покриваючи всю поверхню шкіри рук, і мити не менше 30 секунд. Після миття обполосніть руки водою, ретельно витріть чистим або одноразовим рушником.

Якщо Ви не можете помити руки або перебуваєте в умовах, де за інструкцією потрібна ретельна обробка рук, інструментів, поверхонь і т.п. користуйтеся дезінфікуючим засобом внесеним до реєстру МОЗ. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує як найбільш ефективні – cпиртовмісні антисептики на основі етилового (концентрація спирту — не менше 70%) або ізопропілового (концентрація спирту – не менше 60%) спирту, що містять в своєму складі компоненти, що пом'якшують і зволожують шкіру. Щоб антисептик був ефективний, потрібно вибирати склад з вмістом спирту від 65 до 80%. Якщо спирту в складі менше, то потрібно більше часу на обробку, якщо більше –  речовина пересушить шкіру.

Изображение

Спирт –  основний компонент, який «вбиває» бактерії, віруси і грибки, денатурує білки клітинних мембран, руйнуючи клітини мікроорганізмів. Дезінфікуючий ефект настає як мінімум протягом 30 секунд. Наносити потрібно не менше 3 мл антисептика і втирати його не тільки в долоню, а й по всій поверхні кисті, включаючи тильну частину руки, великий палець руки і між пальців або відповідно до інструкції по застосуванню засобу. При цьому необхідно не просто нанести антисептик, а ретельно втерти його в шкіру рук. Засіб необхідно втирати до повного висихання рук. Вибираючи дезінфікуючий засіб потрібно враховувати сферу застосування і рекомендації виробників по використанню. Щоб не нашкодити шкірі, фахівці радять користуватися дезінфікуючим засобом не частіше 5 разів на день.

Де купити антисептик 

Якщо з тим, як обробляти руки антисептиком ми розібралися, то тепер важливо знати про надійного постачальника дезінфікуючих засобів. Замовити антисептики Private Label можна на Черкаському заводі автохімії. Менеджери допоможуть зробити вибір продукції з асортименту, підібрати тару або розробити продукцію з урахуванням побажань. Індивідуальний підхід включає повний цикл створення бренду –  від розробки етикетки до фасування. З питань співпраці звертайтесь за телефоном –  0952609078.

21.06.2021